Křesla pro seniory

Křesla pro seniory

Křeslo patří mezi ten druh vybavení, které by v domácnosti seniorů rozhodně nemělo chybět. Křesla pro seniory umožňují komfortnější a pohodlnější posezení, než jakýkoliv jiný druh nábytku. A na co se při jejich výběru zaměřit?

Křesla pro seniory se svým majitelům postarají báječné místo k relaxaci, které lze využít při odpoledním popíjením kávy, četbě oblíbené knihy nebo při sledování televize. Jejich konstrukce by měla být pevná a masivní (kvůli těžkému dosedání a vstávání). Opěrky pak pokud možno co nejvyšší a nejdelší, aby poskytly unaveným svalům co největší v jakékoliv poloze.

Křesla pro seniory

Vybíráme křesla pro seniory

Nejčastějším typem je tzv. ušák. Charakterizuje ho vysoká opěrka hlavy opatřená bočnicemi, která poskytuje úlevu namáhané krční páteři. Už žádný ztrnulý krk z krátkého zdřímnutí u televize. Z křesla pro seniory budete vstávat stejně svěží, jak jste do něj dosedali. A možná ještě o něco více.

Kritériem výběru by měla být i snadná omyvatelnost – rozlitá káva nebo čaj pak přestane být palčivým problémem a křeslo bude stále jako nové. Dlouhé opěrky pro ruce lze bez obav použít jako náhradu stolku pro odpolední svačinku. To je bezesporudalší výhoda křesla pro seniory.

Náš tip:
Pohodlné posezení pak  můžete ještě vylepšit – stačí si zakoupit model opatřený elektrickým polohováním zádové nebo nožní opěrky. Ty nejluxusnější a nekomfortnější křesla pro seniory mají obojí a obě ovládání jsou navíc navzájem nezávislá, takže si můžete vybrat přesně tu polohu, která vám bude nejvíce vyhovovat.

Křesla pro seniory mohou být opatřena i kolečky, díky kterým bude manipulace s nimi snadná a jednoduchá i pro méně pohyblivé osoby. Dejte přednost kolečkům kovovým, které déle vydrží a tolik neničí citlivý povrch podlahy, počítejte u nich ovšem s trochu vyšší cenou.